Fast Ferry - DaF-architecten, photo: Jacqueline Schellingerhout
news
30-11-04 DaF-architecten genomineerd

DaF-architecten, het bureau dat de IABR tentoonstellingen in Las Palmas vormgeeft, is genomineerd voor de AM NAi Prijs 2004.

Het aanlegpoton voor de Fast Ferry naar Dordrecht vlakbij de Erasmusbrug in Rotterdam van Daf-architecten is een van de vier genomineerde projecten voor de AM NAi Prijs 2004. Voor het poton ontwierp DaF-architecten een royale wachtruimte waarvan de hoekige, duidelijke vormgeving zowel een krachtig gebaar als een elegant beeld oplevert. Veel glas zorgt voor dat het uitzicht op passerende schepen en de Erasmusbrug bewaard is gebleven. De simpele detaillering en het eenvoudige materiaal gebruik (glas en staal) sluiten aan bij het functionele karakter van de havenstad Rotterdam.

Het Nederlands Architectuurinstituut heeft in 2002 de AM NAi Prijs ingesteld, met deze prijs wil het NAi nationaal en internationaal de aandacht vestigen op het werk van jonge Nederlandse architecten. In Nederland krijgen architecten al op jonge leeftijd de kans om hun ontwerpen te realiseren, iets dat in het buitenland veel minder voorkomt. In 2002 ging de prijs naar het woningenproject Hageneiland in Ypenburg van het bureau MVRDV.

NL Architects heeft de AM NAi Prijs 2004 ontvangen voor hun project ‘Basketbar’ in Utrecht.
more Nieuwsarchief

Websites
more DaF-architecten
more Nederlands Architectuurinstituut (NAi) Polders