news
02-06-05 Architectuurbiënnale Student Award 2005 uitgereikt

PERSBERICHT – 2e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam: De Zondvloed 

Rotterdam 2 juni 2005  
         
Woensdagavond 1 juni is de Architectuurbiënnale Student Award uitgereikt tijdens de slotpresentatie van de Masterclass ‘Flood resistant Housing’. Hans Beunderman, decaan van de Technische Universiteit Delft, overhandigde de prijs aan de studenten uit de groep ‘Oyster’.

De jury, bestaande uit voorzitter Hans Beunderman, Kurt Forster, Adriaan Geuze, Greg Lynn en Lucas Verweij, heeft de Award toegekend aan de studenten van de groep ‘Oyster’. “Deze groep heeft in haar ontwerp niet alleen landschap en architectuur geïntegreerd, zij laten ook de infrastructuur deel laten uitmaken van het geheel. Zij vernieuwen hiermee bouwvormen en creëren zodoende een alternatieve levensstijl”, aldus de jury.

De groep ‘Oyster’ bestaat uit de studenten: Karola Dierichs (Architectural Association, London), John Doyle (RMIT, Australia), Teresa Nai-Tsuei Yeh en Naiwen Cheng (beiden van het Berlage Instituut te Rotterdam).

De Masterclass ‘Flood resistant Housing’ vond plaats tijdens de 2e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam en stond onder leiding van de Amerikaanse architect Greg Lynn. Ruim zestig architectuur studenten en jonge architecten uit de hele wereld bogen zich, verdeeld in groepen, over woningontwerpen voor overstromingsgevoelige gebieden van de stad Deventer. Alle eindresultaten van de masterclass en een videoregistratie van de vorderingen die de studenten maakten, zijn nog tot 21 augustus te zien op de tentoonstelling Flow in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi).

De deelnemende universiteiten aan de masterclass waren: University of Cape Town, RMIT University in Melbourne, Columbia University, Universidad Diego Portales in Santiago de Chile, SCI-Arc in Los Angeles, Architectural Association London, ETH Zürich, University of Zagreb, CEPT School of Architecture in Ahmedabad, the Universitas Kristen Duta Wacana in Yogyakarta, Academie voor Bouwkunst Rotterdam, Technische Universiteit Delft en het Berlage Instituut.

De masterclass werd georganiseerd door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Academie voor Bouwkunst Rotterdam, Technische Universiteit Delft, Nederlands Architectuurinstituut en Berlage Instituut.

De tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam staat in het teken van De Zondvloed. Een maand lang, van 26 mei tot en met 26 juni 2005, zijn de tentoonstellingen te zien in gebouw Las Palmas en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam. Daarnaast presenteert de biënnale tal van conferenties, lezingen, excursies, een Open Dag en een City Program. Hiermee wil zij een platform bieden voor internationale uitwisseling van deskundigheid, historische kennis en toekomstvisies, gerelateerd aan de lusten en de lasten van wonen, werken en leven met water.


Voor meer informatie:

Berlage Instituut:
Françoise Vos T: +31 10 4030398, E: vos@berlage-institute.nl
Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam:
Noortje van de Sande T: +31.10.20.600.33 E: pers@iabr.nl 

www.biennalerotterdam.nl

2e IABR: De Zondvloed. Van 26 mei t/m 26 juni 2005 in gebouw Las Palmas en het NAi, Rotterdam.
more Persberichten
more Nieuwsarchief