10.11.12

IABR Seminar Istanbul

Op 15 oktober organiseert de IABR het seminar Making City Istanbul. In het ochtendprogramma, dat wordt geopend door de burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Baltacı (Arnavutköy) en IABR-directeur Georeg Brugmans presenteert Dirk Sijmons (H+N+S Landschapsarchitecten en curator van de 6e IABR in 2014) de aanpak en resultaten van het IABR Atelier Istanbul, en het perspectief van de voor de deelgemeente Arnavutköy ontwikkelde strategie op het schaalniveau van de metropool Istanbul. De Turkse architect en curator van de Istanbul Design Biennale Emre Arolat reageert.


In samenwerking met de Gemeente Rotterdam, DutchDFA en de Economic Development Board Rotterdam wordt aansluitend een netwerklunch georganiseerd voor Nederlandse en Turkse organisaties en bedrijven.


In het middagprogramma staat de vraag centraal hoe de in de Making City Istanbul tentoonstelling gepresenteerde perspectieven voor duurzame stedelijke ontwikkeling relevant kunnen voor Istanbul. Na een aantal korte presentaties gaan Nederlandse, Belgische en Turkse ontwerpers en architecten in gesprek met elkaar en met het publiek.

Het seminar is onderdeel van het openingsprogramma van de Istanbul Design Biennale en wordt samengesteld door Marieke Francke (IABR en Asu Aksoy (lid Curator Team 5e IABR).


Making City Istanbul is onderdeel van de viering van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije, NLTR400.