06.02.12

Doorbraak in het Posconflicto Laboratory, Guatemala

Guatemala Stad Raad stemt unaniem in het voordeel van het Posconflicto Laboratorium. Dit project is geselecteerd voor de hoofdtentoonstelling van de 5e IABR: Making City.

Op 11 januari stemde de Guatemala Stad Raad unaniem voor het oprichten van een Housing and Urban Development Metropolitan Agency of Guatemala. Deze instelling is voorgesteld door het Posconflicto Laboratorium als onderdeel van haar project voor de 5e IABR: Making City. Daarnaast werd besloten om van start te gaan met een pilot project binnen het Productive Housing Program. Dit betekent dat URBANÍSTICA-Taller del Espacio Público, de architectuur en stedenbouw afdeling van de Gemeente, transformeert in een zelfstandige organisatie met huisvesting als prioriteit en met de mogelijkheid om op grootstedelijke schaal te werken.

Roberto Soundy, van het Posconflicto Laboratorium: "De deelname van ons project aan de IABR heeft op grote schaal de draagkracht vergroot. De Universiteit van San Carlos, het Ministerie van Volkshuisvesting en in het bijzonder de gemeente van Guatemala konden zo kritische massa werven voor het project. Tegelijkertijd biedt het ons de mogelijkheid om deel te nemen aan een productieve discussie en om de dringende noodzaak van een sociaal huisvestingsbeleid in Midden-Amerika onder de aandacht te brengen."