29.07.12

A TRANS Berlin geopend in RiverClub Gallery

Zaterdagavond 28 juli is de tentoonstelling A TRANS Berlin geopend. Dit is de laatste tentoonstelling die te zien is in de RiverClub Gallery, onderdeel van de test-site van de Internationale Architectuur Biennale. 

A TRANS Berlin is een open platform dat begin 2006 werd gestart om zichtbaarheid te geven aan artistiek-architectonische visies van culturele producenten die affiniteit hebben met sociale en stedelijke vraagstukken. Het platform werd opgezet door Isolde Nagel, architect en artistiek curator, en onlangs gast in het Goethe-instituut Rotterdam. 

In haar zoektocht naar bondgenoten en gelijkgestemde individuen en groepen, heeft zij een presentatie samengesteld met een breed scala aan deelnemers die sociale en stedelijke fenomenen opnieuw proberen te definiëren. Gefascineerd door projecten die de disciplinaire grenzen overstijgen, wil de presentatie de aandacht vestigen op nieuwe en experimentele tendensen die van invloed zijn op stedelijke praktijken en identiteiten binnen de stad Berlijn, maar ook model kunnen staan voor andere metropolen. 

A TRANS Berlin toont een varieteit van projecten welke een vernieuwd perspectief bieden op ‘the ideal’ (philos.: “the ideational”, germ.: “das Ideelle”).

Met bijdragen van
Jakob Michael Birn (Berlijn), Astrid Busch + Harald Opel (Universiteit van Dortmund | Dep. Film), Community Lover’s Guide to the Universe (Rotterdam), Yona Friedman (Parijs), Prof. Eilfried Huth (Graz), merz sauter zimmermann gmbh (Stuttgart), Claudius Pratsch (Berlijn), Rajan V. Ritoe | tomaat web-tv (Delft), Prof. Thomas Tünnemann (Universiteit van Aken | Dep. Architectuur), Marian Wijnvoord (Berlin)

De opening was een sfeervolle en intieme avond met veel enthousiaste reacties van de bezoekers. A TRANS Berlin is tot en met 12 augustus 2012 te zien in de RiverClub Gallery, aan de Delftsestraat 6 in Rotterdam.