De Suburban Ark in de Rijnhaven is een ponton met een eigen waterkringloop en energieproductie, een kippenhok, een geit, een viswak en een appelboom. Te bezoeken met de watertaxi vanaf Hotel New York.
news
29-05-05 Architectuurbiënnale Awards 2005


Rijksbouwmeester Mels Crouwel overhandigde de Awards voor Best Presentation, Best Entry en de Special Award tijdens het biënnalefeest ter gelegenheid van het openingsweekeinde van de tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

De Jury 2005, bestaande uit voorzitter Reyn van der Lugt (hoofd tentoonstellingen Nederlands Architectuurinstituut), Kees Kaan (Claus en Kaan Architecten), Bart Lootsma (architectuur theoreticus) en George Brugmans (directeur Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam), heeft de volgende Awards toegekend. 

De Special Award van de 2e Internationale Architectuur Biennale Rotterdam is toegekend aan Ed Taverne. Het wetenschappelijk constant hoogstaande oeuvre van Ed Taverne is een belangrijke bron van inspiratie geweest voor de curator en de staf van de 2e Architectuur Biennale.

De Award Best Presentation is gekozen uit de tentoonstelling De Hollandse Waterstad en uitgereikt aan Spacegroup voor hun maquette van Catamaranstad. Spacegroup ontwierp een tijdelijk zomerverblijf voor zeilers en andere sporters op een zandbank voor de kust van Goeree. De maquette prikkelt de fantasie, maakt de bezoeker nieuwsgierig en is prachtig uitgevoerd in verschillende lagen die leiden naar een aaneenschakeling van nieuwe ontdekkingen.

De Award Best Entry is gekozen uit de tentoonstelling Mare Nostrum en gewonnen door Supersudaca! voor hun project over het Caribisch gebied. Zij zijn erin geslaagd een enorme hoeveelheid nieuwe informatie over te brengen over stedelijke, sociale, economische en culturele gevolgen van massatoerisme, in een relatief arme, maar erg mooie regio, door een erg effectieve, heldere en aantrekkelijke presentatie.

Aan de Award Best Entry is een geldbedrag verbonden om het project verder te ontwikkelen, beschikbaar gesteld door reisorganisatie TUI Nederland, en een uitnodiging om het project te presenteren op een conferentie van reisorganisaties.
more Juryrapport Architectuurbiënnale Awards 2005
more Nieuwsarchief