De Suburban Ark in de Rijnhaven is een ponton met een eigen waterkringloop en energieproductie, een kippenhok, een geit, een viswak en een appelboom. Te bezoeken met de watertaxi vanaf Hotel New York.
Persbericht
29-05-05 Architectuurbiënnale Awards 2005 uitgereikt

PERSBERICHT – 2e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam: De Zondvloed 

Rotterdam 29 mei 2005 
         
Architectuurbiënnale Awards 2005 uitgereikt

Zaterdagavond 28 mei zijn de Architectuurbiënnale Awards voor de tweede maal uitgereikt. Rijksbouwmeester Mels Crouwel overhandigde de Awards voor Best Presentation, Best Entry en de Special Award tijdens het biënnalefeest ter gelegenheid van het openingsweekeinde van de tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

De Jury 2005, bestaande uit voorzitter Reyn van der Lugt (hoofd tentoonstellingen Nederlands Architectuurinstituut), Kees Kaan (Claus en Kaan Architecten), Bart Lootsma (architectuur theoreticus) en George Brugmans (directeur Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam), heeft de volgende Awards toegekend.

De Special Award van de 2e Internationale Architectuur Biennale Rotterdam is toegekend aan Ed Taverne. Het wetenschappelijk constant hoogstaande oeuvre van Ed Taverne is een belangrijke bron van inspiratie geweest voor de curator en de staf van de 2e Architectuurbiënnale.

De Award Best Presentation is gekozen uit de tentoonstelling De Hollandse Waterstad en uitgereikt aan Spacegroup voor hun maquette van Catamaranstad. Spacegroup ontwierp een tijdelijk zomerverblijf voor zeilers en andere sporters op een zandbank voor de kust van Goeree. De maquette prikkelt de fantasie, maakt de bezoeker nieuwsgierig en is prachtig uitgevoerd in verschillende lagen die leiden naar een aaneenschakeling van nieuwe ontdekkingen.

De Award Best Entry is gekozen uit de tentoonstelling Mare Nostrum en gewonnen door Supersudaca! voor hun project over het Caribisch gebied. Zij zijn erin geslaagd een enorme hoeveelheid nieuwe informatie over te brengen over stedelijke, sociale, economische en culturele gevolgen van massatoerisme, in een relatief arme, maar erg mooie regio, door een erg effectieve, heldere en aantrekkelijke presentatie.

Aan deze prijs is een geldbedrag verbonden om het project verder te ontwikkelen, beschikbaar gesteld door reisorganisatie TUI Nederland, en een uitnodiging om het project te presenteren op een conferentie van reisorganisaties.

De tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam staat in het teken van De Zondvloed. Een maand lang, van 26 mei tot en met 26 juni 2005, zijn de tentoonstellingen te zien in gebouw Las Palmas en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam. Daarnaast presenteert de biënnale tal van conferenties, lezingen, excursies, een Open Dag en een City Program. Hiermee wil zij een platform bieden voor internationale uitwisseling van deskundigheid, historische kennis en toekomstvisies, gerelateerd aan de lusten en de lasten van wonen, werken en leven met water.
more Juryrapport Architectuurbiënnale Awards 2005
more Persberichten