23.12.11

Parallel Cases krijgt een vervolg tijdens 5e IABR: Making City met tentoonstelling over Smart Cities

Tar Creek Supergrid - Amy Norris, Clint Langevin, Toronto


Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) en Academies van Bouwkunst zetten samenwerking voort.


De tentoonstelling Parallel Cases, die in 2009 plaatsvond als onderdeel van de vorige Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, krijgt een vervolg tijdens de 5e IABR: Making City. In Parallel Cases presenteren studenten hun kijk op het thema van de betreffende biënnale. Deze tweede editie van Parallel Cases staat daarmee in het teken van het maken van stad en heeft als thema Smart Cities. Met in totaal 23 projecten laat Smart Cities – Parallel Cases 2 zien hoe de aankomende generatie ontwerpers denkt over manieren om de stad slimmer te maken. Slimme steden creëren meer banen, zijn schoner, flexibeler, efficiënter en veiliger. Ze dragen bij aan een duurzamere wereld, ook in sociaal en economisch opzicht. De nadruk ligt op ontwerp- en onderzoeksprojecten waaraan ook door disciplines buiten architectuur en stedenbouw een bijdrage wordt geleverd.


De oorspronkelijke samenwerking tussen de IABR en Rotterdamse Academie van Bouwkunst wordt met Smart Cities – Parallel Cases 2 uitgebreid. In 2012 wordt de tentoonstelling georganiseerd door een alliantie van de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Maastricht, Rotterdam en Tilburg. De IABR en de Academies hebben het voornemen uitgesproken om de samenwerking ook voor de komende edities van de IABR voort te zetten en te intensiveren.


Smart Cities – Parallel Cases 2 zal te zien zijn in het Nederlands Architectuurinstituut. De 5e IABR: Making City opent op 19 april 2012.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.