21.06.12

Een weekend vol architectuur en lekker eten

Foto's: Ossip van Duivenbode

De landelijke Dag van de Architectuur staat in het teken van 'architectuur en voedsel'. Op de Test Site Rotterdam wordt daarom op zaterdag 23 juni een Food Festival georganiseerd. Ook in de IABR tentoonstellingen in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) is er dit weekend speciale aandacht voor dit thema.

Van urban farming tot herbestemming van fabrieken en (verticale) kassen. Van keukens tot restaurants en (super)markten. Ervaar tijdens de Dag van de Architectuur op 23 en 24 juni zelf hoe ons voedsel, de architectuur en de architect op elkaar inspelen.

De IABR doet ook mee. Kom zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 21.00 uur naar de IABR Test Site en proef Rotterdam! Met pop-up bier in de Biergarten, BBQ en soep van Mess en KOM met de oogst van de dakakker,  een performance van Parfum de BoemBoem, Lekker-naar-de-boer dag en een theehuisje op de DakAkker van het Schieblock.

Ook de IABR tentoonstellingen in het NAi zijn te bezoeken tijdens dit weekend. Het NAi verzorgt onder meer op zondag 24 juni om 11.00 en 12.00 uur een tweetal tours door de IABR hoofdtentoonstelling ‘Making City’ met speciale aandacht voor duurzame projecten en stadstuinbouw.

Kijk voor alle evenementen in Rotterdam op dagvandearchitectuur-rotterdam.nl en voor evenementen in de rest van Nederland op www.dagvandearchitectuur.nl.