15.05.12

Biergarten Rotterdam trapt af op 26 mei

Op zaterdag 26 mei opent Biergarten Rotterdam (Schiestraat 18) feestelijk de deuren. Of beter gezegd het terras. Tussen 12.00 en 21.00 uur krijgen bezoekers een voorproefje van wat er de zomermaanden gaat gebeuren rondom de Test Site van de 5e IABR: Making City. Na de Luchtsingel en de Dakakker geeft de Test Site de stad nu het zonnigste terras van Rotterdam. Biergarten Rotterdam blijft open tot half augustus.

Biergarten Rotterdam
De Biergarten is vanaf 31 mei geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 12.00 uur tot 21.00 uur. Het belooft een van de zonnigste terrassen van Rotterdam te worden, want door het ontbreken van hoogbouw baadt het terras tot aan zonsondergang in de zon. Fabrique Urbaine, de speciaal voor de Test Site ingerichte meubelfabriek, maakte meubilair voor ruim 100 zonaanbidders. Biergarten Rotterdam biedt alles wat je van een Biergarten mag verwachten; veel bier en stevige kost aan robuuste tafels. De komende maanden haakt Biergarten Rotterdam aan bij verschillende sportieve evenementen, zoals de Tour de France en het EK voetbal. De complete agenda is te vinden op de Biergarten Facebook pagina.

Programma 26 mei
Biergarten Rotterdam trapt af met een Franse slag, als opwarmertje voor de Tour de France. Op 26 mei staan er op het gratis programma een Jeu de Boules toernooi, verschillende optredens, kinderactiviteiten en rondleidingen over de Test Site en de DakAkker. Pullen bier, speciaalbieren, een barbecue en verschillende soorten soep verwennen de inwendige mens. De Biergarten is een samenwerking van Mess, KOM Soep, Fabrique Urbaine, ZUS, IABR en Almost Modern.

Test Site Rotterdam is onderdeel van de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.