04.04.12

DROOMSTAD (VPRO): BURGERS IN ACTIE VOOR DE STAD

Wijktijgerpersbureau (Stichting Hoedje van Papier)

Een skatehal in een leegstaande kerk in Arnhem, een weggeefwinkel in een achterstandswijk in Almere of gratis muzieklessen voor kinderen in Utrecht. Droomstad is een verzameling van dertig korte filmpjes over actieve burgers die een goed idee hadden voor de buurt en hun plan ten uitvoer hebben gebracht. De verhalen zijn verschillend en de steden zijn divers, maar de energie en het enthousiasme van al deze stadsbewoners werkt aanstekelijk en is bemoedigend in tijden van bezuiniging. 

Sinds 29 maart worden er dagelijks twee nieuwe Droomstad-filmpjes online geplaatst op de VPRO website. Vanaf 12 april kan online gestemd worden op het beste initiatief. Op 19 mei is de prijsuitreiking van de vakjuryprijs en de publieksprijs in de Dépendance van het Schieblock in Rotterdam. 

> Bekijk de Droomstad filmpjes online


Regie: Sarah Sylbing. 
Droomstad is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Architectuur. In samenwerking met Shootlab en IABR.

Droomstad is onderdeel van het VPRO programma 'Leve de Stad' (14-23 april), georganiseerd in samenwerking met de IABR. Kijk voor meer informatie op www.vpro.nl/levedestad.